Så kan du förstärka ditt immunförsvar för att lindra din psoriasis Så kan du förstärka ditt immunförsvar för att lindra din psoriasis
Psoriasis

Så kan du förstärka ditt immunförsvar för att lindra din psoriasis

Att ha en väl fungerande immunförsvar är den bästa medicinen mot psoriasis, nedan finns några råd som gör att du kan stärka ditt immunförsvar hemifrån.

Ät mer kål

Kål är en av de näringstätaste grönsaker som vi har, det innehåller väldigt mycket antioxidanter, c-vitamin, kalcium och järn. Det innehåller även pektin som anses vara blodsockerstärkande. Det rika innehållet av antioxidanter gör även så att kroppen renas från toxiner och det verkar även som om kål sänker det dåliga kolesterolet LDL vilket gör det idealt att äta om du har psoriasis.

Upprätthåll en god hygien

Psoriasis förvärras av bakterier och dålig hygien. Därför är det viktigt att man uppehåller en god hygien varje dag. Det är extra viktigt om man har psoriasis i underlivet där mycket bakterier kan samlas. Ofta räcker det med att man tvättar sig ordentligt 1-2 gånger per dag med varmt vatten och en mild tvål. Det finns många olika typer av tvålar som är anpassade för underlivet på apoteket.

Testa gurkmeja för ditt immunförsvar

Man har använt gurkmeja i matlagning och inom självmedicinering i många år. Det sägs lindra ledbesvär och agera antiinflammatoriskt. Det verkar också som om gurkmejan stärker ditt immunförsvar och har en blodsockerbalanserande effekt, studier visar att det höjer insulinkänsligheten i musklerna. Dessa egenskaper gör gurkmejan till en perfekt tillsats i din mat om du har psoriasis.

Träna regelbundet

Det är allmänt känt att träning och motion stärker ditt immunförsvar, det ökar blodets innehåll av natuliga NK-celler eller mördarceller som de också kallas. Dessa celler hjälper till att hålla koll på kroppen och försvarar mot virus och infektioner. Att motionera regelbundet hjälper även mot stress, vilket både kan förvärra och faktiskt utlösa psoriasis. Så hitta en träningsform som passar dig, det viktigaste är inte att du tränar myket varje gång utan att du håller en regelbundenhet i din träning, som gör att din kropp blir bättre på att motverka psoriasis.

Här kan du läsa mer om vilken typ av mat du kan äta för att lindra psoriasis: https://itsitchy.com/sv/kost-som-forbattrar-din-psoriasis/

SHARE THIS ARTICLE