Varför mjukgörande krämer är så viktiga för att behandla psoriasis och eksem Varför mjukgörande krämer är så viktiga för att behandla psoriasis och eksem

Varför mjukgörande krämer är så viktiga för att behandla psoriasis och eksem

 

Psoriasis och eksem är mycket vanliga dermatologiska tillstånd som påverkar miljontals människor runt om i världen.


Vi har tidigare skrivit om olika aspekter av dessa sjukdomar, inklusive deras triggers, behandlingar och tips. I verkligheten är behandlingen av dessa tillstånd utmanande, kroniska och kräver långvarig hudvård.


Denna artikel kommer att handla om fuktgivande krämer vid behandling av psoriasis och eksem och hur de hjälper din hud.


Vad är Mjukgörande krämer?

Mjukgörande krämer (eller fuktgivande krämer) återger fukt till fläckar av eksem och psoriasis. De minskar torrhet och förhindrar uttorkning av huden, vilket är det sista du vill hända om du har ett kroniskt dermatologiskt tillstånd.


I allmänhet är fuktgivande krämer riktade mot psoriasis och eksem fet (t.ex. vaselin).


Optimalt ska du applicera fuktgivande krämer inom 3-5 minuter efter att du har avslutat ditt bad eller din dusch. Du borde dock göra ett litet test på ett litet område av din hud för att säkerställa att den inte orsakar irritation eller utslag.


På grund av alla olika val när det gäller att köpa en fuktkräm är det ganska överväldigande att välja den bästa produkten för dig. Av denna anledning bör du följa ett försök-och-fel-tillvägagångssätt, där du applicerar olika typer av fuktkräm tills en av dem passar din hud.


Här är några faktorer som påverkar vilken typ av fuktkräm du får:

  • Den hudtyp du har (t.ex. psoriasis, eksem)
  • Svårighetsgraden av dina symtom
  • Vilka delar av din kropp påverkas?
  • Ingredienserna som finns i fuktkräm
  • Kroppens reaktion på produkten

Från titeln på denna artikel kommer du att inse att en återfuktande kräm är överlägsen en lotion eftersom den förra innehåller några ingredienser som du annars inte skulle hitta i lotionformen.


Rollen av fuktgivande krämer vid behandling av psoriasis


Det finns flera skäl att applicera fuktgivande krämer om du har psoriasis, inklusive:


  • Du kan applicera medicinen direkt på det drabbade området (till skillnad från orala läkemedel).
  • De mjukar upp det drabbade området, vilket gör att andra mediciner kan tränga in i hudens lager.
  • De förhindrar uttorkning och sprickbildning i huden, vilket minskar symtomen på obehag och infektion.

Faktum är att fuktgivande krämer i allmänhet är förstahandsbehandling för behandling av mild till måttlig psoriasis eftersom de kontrollerar klåda, fjällning och obehag.


Det är sant att vissa individer föredrar att använda lotioner; dock är krämer överlägsna och effektivare för att förhindra klåda och torrhet.


Dessutom kan vissa aktiva ingredienser, såsom aktuella kalcineurinhämmare och tazaroten, endast hittas i krämer.Rollen av fuktgivande krämer vid behandling av eksem


Atopisk dermatit, eller eksem, är ett kroniskt inflammatoriskt tillstånd som påverkar huden. Människor med detta tillstånd får över klåda, torr hud och fläckar i olika delar av kroppen.


Hudbarriären blir också defekt på grund av mutationen av filaggrinproteinet, som är ansvarigt för integriteten hos det mest ytliga skiktet i din hud.


Tyvärr leder de förändringar som uppstår i din hud när du har atopisk dermatit till vattenförlust och gör det lättare att bli utsatt för miljöallergener och patogener, vilket gör att du utsätts för allergier och infektioner.


Dessutom kräver atopisk dermatits återfallande natur att man använder fuktgivande krämer för att tillfälligt återställa hudens integritet och förhindra vattenförlust.


Forskare fann att fuktgivare är den VIKTIGASTE HUDBEHANDLINGEN FÖR ATOPISK DERMATITIS-återhämtning oavsett svårighetsgrad. Dessa produkter hjälper till med omorganisationen av hudlager, vilket är ett viktigt steg i behandlingen av atopisk dermatit, tillsammans med att undvika triggers och kontroll av inflammation.


Med det sagt är valet av fuktkräm också utmanande eftersom atopisk dermatit ökar risken för ett annat tillstånd som kallas kontaktdermatit.De aktiva ingredienserna som gynnar atopisk dermatit


Naturliga oljor är vanliga ingredienser i fuktgivande krämer som behandlar dermatoser (t.ex. atopisk dermatit); emellertid är effektiviteten och säkerheten för dessa ämnen fortfarande oklara.


Forskare menar att det noggranna urvalet av förhållandet oljesyra till linolsyra i naturliga oljor spelar en stor roll för hudens hydrering. Med andra ord är de produkter som noggrant väljer förhållandet mellan dessa två fettsyror effektivare än slumpmässigt beredda fuktgivare.


Forskare betonade också vikten av höga linolsyrakoncentrationer för att påskynda reparation och utveckling av hudbarriärer. Som ett resultat är det mindre troligt att din hud blir uttorkad och svårighetsgraden av ditt tillstånd minskar avsevärt.


Läs mer om eksem genom att klicka på den här länken Vad är atopiskt eksem?


Ingredienser som gynnar psoriasis och eksem

När det gäller den kemiska sammansättningen av fuktgivande krämer kommer du utan tvekan att stöta på hundratals ämnen - några av dem är godkända av United States Food and Drug Administration (FDA) och vissa är det inte.


Här är några ingredienser som gynnar de flesta dermatologiska tillstånd:


Salicylsyra

Salicylsyra är ett keratolytiskt medel, vilket innebär att det avlägsnar död hud och hjälper dig att bli av med fläckar från psoriasis och eksem

Andra ingredienser som kan hjälpa:


• Aloe vera

• Zinkpyrition

• Jojoba

• Capsaicin

• Glycerin

Sammanfattning:

Applicering av fuktgivande krämer för att hantera psoriasis och eksem är en integrerad del av din behandling. Du måste prata med din läkare om det bästa sättet att applicera krämen och hur ofta du gör det.

Vi hoppas att den här artikeln belyste fuktkrämens roll vid hantering av psoriasis och eksem.

Osäker på om det är psoriasis eller eksem? Läs den här artikeln


Skriven av Zac Hyde M.D.

SHARE THIS ARTICLE