ITCHY vill ändra synen på hur normal hy ser ut ITCHY vill ändra synen på hur normal hy ser ut

ITCHY vill ändra synen på hur normal hy ser ut

Människor med psoriasis eller atopiska eksem behöver många gånger ta ansvaret för, och planera, sin egen vård, trots att behandlingarna ofta är komplexa och svåröverskådliga. Inte sällan innebär dessutom diagnoserna en avsevärd emotionell belastning för de utsatta.
– Vi startade ITCHY för att kunna ge människor med dessa hudproblem stöd och för att vi vill förändra synen på hur en normal hy ska se ut, förklarar Caj Westlund på ITCHY.

Hur psoriasis och atopiska eksem tar sig uttryck varierar kraftigt från person till person och problemen kan vara svårbehandlade. Detta till trots förväntas patienterna ta ett mycket stort ansvar för hur behandlingen ser ut. Många tvingas lida under långa perioder innan de slutligen lyckas fundera ut vilka preparat som fungerar och i vilken styrka och mängd, samt vad de kan äta för att reducera irritation och inflammation.

– Det kan ta lång tid innan man hittar rätt och kan börja må bättre, vilket beklagligt nog innebär att dessa människor är överrepresenterade i depressions- och självmordsstatistiken. Därför tog vår grundare Johannes, som själv har psoriasis, initiativet till att starta ITCHY, berättar Caj, som är marknadschef på ITCHY.

ITCHY KRÄMER

 

 Ett 360° stöd

Målet med företaget är att ge patienter ett 360° stöd kring allt som har med deras hudproblem att göra. Som ett första steg fokuserade Itchy på att ta fram produkter för att lindra ett problem som nästintill alla med dessa hudproblem delar: mycket torr hy.

– De mjukgörande krämer som finns är gjorda för sjukhus; burkarna är jättelika, krämerna luktar unket och det tar lång tid innan de absorberas av huden. Kort sagt är de inte gjorda för konsumenter. Vi valde därför att utveckla vårt koncept från andra hållet.

Se ITCHY:s utbud av produkter här

ITCHY krämer

 

 Speciellt utformade krämer

Caj berättar att ITCHY därmed frågade 16 000 personer om vad de ansåg vara det viktigaste med mjukgörande krämer. Baserat på resultatet utformades sedan ITCHY:s första produkter, som är dermatologiskt och kliniskt testade under hårda krav.

– Vi har två olika sorters receptfria ITCHY Anti-irritation Body Cream, specifikt framtagna för att lindra symptomen för atopiker respektive psoriatiker. De mjukgörande ingredienserna såväl återfuktar som minskar irritation och rödhet.

ITCHY hudkrämer

 

 Kan lära sig mer med ITCHY-appen

Framöver avser ITCHY att släppa ett flertal ytterligare produkter, inklusive kosttillskott med antiinflammatoriska ingredienser för att stärka huden från insidan, ansiktskrämer, schampon och duschkrämer. Redan nu erbjuder företaget dock ITCHY Premium App, en app för patienter, av patienter. Caj betonar att det lär komma att ta tid att förändra synen på vad en normal hy ska vara, men att det är ett oerhört viktigt arbete.

 ITCHY-appen är ett värdefullt verktyg i detta; här kan man lägga alla sina behandlingar på autopilot och samtidigt lära sig mer om sitt tillstånd och hur det utvecklas, vilket bidrar till att normalisera den bild man har av sin egen hud. I slutänden vill vi att alla ska våga visa sin hud. Ingen ska behöva skämmas för att sätta på sig badkläderna och ta sig iväg till stranden, avslutar Caj.

SHARE THIS ARTICLE